3 november 2023
19:30

Västerås Pickels HC

Referat: HC Örnen/Örebro HU - Västerås Pickels HC

Det blev en stabil seger för HC Örnen under fredagskvällen när Västerås Pickles HC var på besök på Trängens IP där segersiffrorna skrev till 8-3.

HC Örnen tar tag i taktpinnen på en gång och är de som skapar mest, kontrollerar spelet och lyckas många gånger vända spelet på ett bra och snabbt sätt för att ta sig in i Västerås zon. Västerås har några som är skickliga på att hålla i pucken och HC Örnen blir stundtals lite väl passiva i sitt spel utan puck. Det blir en målmässigt tajt första period med ett övertag för HC Örnen, som bland annat hade tre puckar i målramen.

Andra perioden blir lite sönderryckt av utvisningar där HC Örnen inte riktigt får spelet att stämma när man är en man mer på banan. HC Örnen lyckas dock hitta fler klarare lägen i jämförelse med första perioden och genom det sätta dit puckarna. Försvarsmässigt spelar HC Örnen väldigt tajt, vinner puckar och håller Västerås på utsidan, samtidigt som Samuel Eriksson i mål räddar de puckar som kommer mot honom. Även Västerås målvakt, William Lundsten, har en bra afton som, trots tre insläppta i period två även räddar resterande 21 skott som HC Örnen skjuter.

Den tredje perioden blir händelserik med svängdörrar åt båda hållen då det görs hela 6 mål på de första knappa 9 minuterna. Västerås gör två snabba mål i inledningen, då det verkar som HC Örnen redan har tagit fredagskväll och skapar på så sätt lite spänning i matchen. Den blir dock kortvarig då HC Örnen svarar med ett mål innan Västerås gör ytterligare ett bara 30 sekunder senare. HC Örnen får dock ett powerplay strax efter Västerås 3-6 reducering och där punkterar HC Örnen matchen genom att göra 7-3. Efter det målet kontrollerar HC Örnen matchen och lyckas även sätta dit ytterligare ett mål innan slutsignalen ljuder.

I det stora hela en väl genomförd match från HC Örnens sida och en stor eloge ska vi ge till våra juniorer (6st) som är med och bidrar med fart och fläkt och många bra beslut. Nu ser vi fram emot två träningar i veckan innan vi beger oss till Nora för bortamatch på fredag.